Sider

mandag den 30. september 2013

Chokoladeganache

Her kommer opskriften på den chokoladecreme, jeg bl.a. brugte til sidste uges bryllupskage. Til den lejlighed lavede jeg en ganache af mælkechokolade og vendte orangeknas i, efter den var pisket. Men mulighederne er uendelige...

Jeg bruger den, som fyld i festkager, som topping på cupcakes og som creme på chokoladekage. Det passer fantastisk til langt det meste bagværk - og der er stor mulighed for at tænke kreativt, når det kommer til smag.

Opskriften (rækker til topping på 24 cupcakes eller et lag i en 25 cm. kage):
Chokolade og fløde

1/2 l. fløde til enten:

250 g. mælkechokolade
200 g. mørk chokolade
150 g. hvid chokolade

...alt efter hvilken smag, du ønsker. Jeg har her ud over forsøgt mig med chokoladeskildpadder, toblerone, dajm mm., og det hele er blevet en succes!

Fremgangsmåden:
Få fløden op at koge
Hak chokoladen i mindre stykker og kom det i en skål, der kan tåle varme
Hæld den kogende fløde over chokoladen

Lad det stå lidt og rør forsigtigt chokoladen ud, indtil det hele er opløst.
Når det er kølet en smule, dækkes skålen med film (vigtigt: lad filmen ligge på chokoladen og op af kanterne på skålen, så der ikke opstår kondens under filmen).
Lad skålen stå i køleskabet natten over

Pisk forsigtigt cremen op - først langsomt, så chokoladen, der har lagt sig i bunden (ved hvid chokolade: på toppen) bliver opløst. Pisk herefter med fuld kraft, indtil cremen har konsistens som blød flødeskum.
Vær forsigtig: Den kan nemt skille!

Hvis det ønskes, kan der hakkes ekstra chokolade og vendes i cremen. I den hvide chokoladeganache kan det der ud over være en fordel at vende lidt lime- eller citronskal i, da den ellers kan blive meget sød. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar