Medaljer ca. 10 stk.
Mørdej
300 g. mel
100 g. flormelis
150 g. margarine
1 æg
- Smuldr margarinen i mel og flormelis
- Tilsæt ægget og saml dejen
- Læg dejen på køl en halv times tid
- Rul den kolde dej ud (ca. 5 mm. tykkelse)
- Udstik 20 cirkler á ca. 7 cm. diameter
- Bag cirklerne i 8-10 min. på 185 grader
- Afkøl kagerne
Vaniljecreme
2 æg
30 g. maizena
1 tsk. vanilje
1/2 l mælk
75 g. sukker
1 dl. fløde
- Pisk æg og maizena sammen uden varme
- Tilsæt sukker, vanilje og mælk kog det op under omrøring
- Hæld cremen på en tallerken, drys sukker på overfladen for at undgå skind og sæt på køl
- Pisk fløden og vend den i den afkølede creme
4 dl. fløde - piskes til flødeskum
100 g. flormelis - røres til glasur med lidt vand
100 g. friske hindbær/hindbærmarmelade
Pynt - her brugt frysetørret hindbær og friske hindbær
- Fordel et tyndt lag glasur på halvdelen af cirklerne (toppene)
- Pynt evt. med frysetørret hindbær, mens glasuren er våd
- Sprøjt to ringe flødeskum med en stor stjernetylle på hver af de øvrige cirkler (bundene)
- Læg et par friske hindbær/en teskefuld hindbærmarmelade i hullet i midten af flødeskummet
- Læg en teskefuld vaniljecreme oven på marmeladen
- Sprøjt en fløderoset på den stivnede glasur
- Pynt rosetten med et halvt hindbær
- Pres forsigtigt toppene på bundene - og server!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar