Sider

torsdag den 13. august 2015

Rabarbertærte

Min dejlige svigermor ved, at jeg drømmer om selv at have rabarber i haven, og indtil det forhåbentlig engang kommer til at ske, er hun så sød at være leverandør til vores fryser. Og så er de endda skåret og pakket i poser. Hvor heldig er det lige, man kan tillade sig at være?!

Én af de bedste opskrifter med rabarber er uden tvivl den helt klassiske rabarbertærte. Enkel, lækker - og altid et hit! Her kommer den opskrift, jeg altid bruger:

Rabarbertærte
125 g. smør/margarine
175 g. mel
1 spk. vand
175 g. rabarber i små stykker
100 g. sukker
1 spk. kartoffelmel
(Æg til pensling af gitter)

Rør mel, smør og vand sammen. Stil dejen på køl en halv times tid.
Rul dejen ud. (Tag evt. lidt fra til gitter) Put den i en tærteform (25-28 cm.).
Hæld rabarber ud over. Bland sukker og kartoffelmel og hæld det over rabarberene.
Lav evt. gitter af det resterende dej. Pensl gitteret med æg.

Bag den i ca. en halv time ved 180 grader
Server med cremefraiche eller fløde :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar