Sider

tirsdag den 16. juli 2013

Jordbærtærte

Her kommer opskriften på en super god jordbærtærte. Opskriften er allerede afprøvet flere gange igen i år, og ja: den holder stadig! :)


I alt skal der bruges:

225 g. sukker
30 g. maizena
200 g. margarine (+ lidt til at smøre formen)
200 g. mel
50 g. flormelis
150 g. revet marcipan
5 æg
5 dl. mælk
3 tsk. vanilje
2,5 dl. fløde
70 g. mørk chokolade
500 g. jordbær

Tærten består af en almindelig mørdej, som fordeles i en tærteform. Marcipanmassen fordeles så ovenpå denne (før den er bagt) og bages samlet i cirka 20 min. til den er gylden. Derefter pensles smeltet chokolade på bunden og tærten afkøles (chokoladen gør, at cremen ikke synker ned i bunden og gør denne våd). Når kagen er helt afkølet fordeles vaniljecremen på bunden og jordbærrene lægges i cremen.

Mørdej
150 g. hvedemel
100 g. margarine
50 g. flormelis
1 æg
Fordel margarinen i melet, tilsæt flormelis og saml dejen med ægget. Læg herefter dejen på køl i ca. 30 min., så den kan rulles ud og lægges i et smurt tærtefad (ca. 25 cm.)

Marcipan-masse
150 g. revet marcipan
150 g. sukker
100 g. smør
50 g. mel
2 æg
Pisk alle ingredienserne sammen og fordel massen på dejen i tærteformen

Bag tærten i ca. 20 min. (til den er gyldenbrun - lidt ligesom kransekage) ved 185 grader. Smelt chokoladen og fordel det på tærtebunden, når den er færdigbagt og lad tærten køle af.

Vaniljecreme
30 g. maizena
2 æg
5 dl. mælk
75 g. sukker
3 tsk. vanilje
2,5 dl. fløde
Pisk æg og maizena grundigt sammen i en gryde (uden varme) til alle klumper er væk. Pisk derefter sukker og vanilje i og hæld til sidst mælken i. Sæt derefter gryden over varme og kog cremen (pisk HELE tiden, til det koger!)

Hæld den kogte creme på et fad og drys et tyndt lag sukker over, så der ikke dannes skind, og sæt den derefter på køl. Pisk 2,5 dl. fløde til skum og vend det sammen med den afkølede creme og fordel det på den afkølede tærte. Fordel herefter de skyllede jordbær på tærten - evt. skåret i skiver - og server!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar