Sider

tirsdag den 18. juni 2013

Burgerboller

Én af sommerens favoritter: Hjemmelavede burgere med grillede bøffer! Altid med denne yndlings opskrift på burgerboller, som jeg har finpudset og kælet for ind til (jeg synes) den sad lige i skabet. Tilpas fast i krummen, så den ikke går i stykker. Tilpas blød, så den er til at bide i. Tilpas sprød på overfladen, så der er noget at holde fast i. Sikkert en smags sag, men jeg synes, den er et hit!

Burgerboller 16 stk.

6 dl. lunkent vand
1 pk. gær
2 spk. olie
2 tsk. salt
1,1 kg. mel

Rør gæren ud i vandet
Tilsæt olie, mel og salt
Ælt dejen godt sammen, til den er blød og lækker
Lad dejen hæve en halv time og slå den ned
---
Del dejen i 16 klumper og form dem til flade boller
Lad dem efterhæve i en halv time
Pensl med æg og drys med sesamfrø
---
Bag bollerne ved 185 grader i 12-15 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar